Ana

Dirigent Mixed Voices: Ana Mihajlovic

Dirigent

Onze dirigent is Ana Mihajlovic. Ana is componist, dirigent, pianist en woonde van 1972 tot 1995 in Belgrado. Hier studeerde ze af in piano en theorie. Vervolgens studeerde ze compositie aan de Faculteit Muziek van de Universiteit van Belgrado waar ze in 1993 haar mastergraad behaalde. In 1988 en in 1992 werd Ana door Radio Belgrado uitgeroepen tot meest succesvolle musicus.

Sinds 1995 woont Ana in Nederland, waar ze haar studie heeft voortgezet bij Louis Andriessen. Ana nam deel aan diverse internationale workshops en werd drie keer geselecteerd voor de Internationale Gaudeamus Muziekweek in Amsterdam. In 1997 nam Ana deel aan het ‘UNtitled Music #3’ festival in Eindhoven met haar eigen ensemble. Het jaar daarna was ze finaliste tijdens de ‘Alea II’ International Competition te Boston met ‘Full Auto Shut Off. In 1998 won ze de ‘Irino Prize’ in Tokio voor Mundus Sensibilis .

Naast haar werk als componist, arrangeert Ana voor ons veel liedjes, wat geen sinecure is bij een zesstemmig vrouwenkoor. Ook is zij van een andere zanggroep dirigent, Ratatouille uit Vlaardingen, en is ze actief als pianist/DJ met ‘Cloud Society’. Op CD verschenen Full Auto Shut Off (Main Burner van Combustion Chamber, label Eigenwijs, VPRO) en A Sad Smile Blues (Marcel Worms)

 

 

Repertoire

Mixed Voices heeft een uitgebreid repertoire. We zingen in verschillende talen, onder andere Nederlands, Engels, Servisch en Portugees. Ons repertoire is zeer gevarieerd met  veel verschillende stijlen, bekende en minder bekende nummers, zowel a capella als met pianobegeleiding. Veel nummers zijn door Ana zelf gearrangeerd.  Op de pagina ‘Kijk en Luister’ zijn enkele fragmenten te beluisteren.